Web adresar za smeštajne kapacitete, promociju banja i turizma u banjama Srbije      Upiši smeštaj

Rusanda banja

rusanda banjaBanja Rusanda se nalazi u Banatu, na severnoj obali jezera Rusanda i predstavlja deo naselja Melenci u opštini Zrenjanin. Nadmorska visina banje je 82 m.

Udaljena je 16 km od Zrenjanina i 90 km od Beograda. Do Banje Rusanda se može doći magistralnim putem Beograd-Zrenjanin-Kikinda, odnosno Novi Sad-Kikinda.

Još od 1867. godine banja “Rusanda” Melenci, svim svojim gostima nudi lečilišnu tradiciju zasnovanu na mineralnom peloidu, koji se ubraja u jedno od najlekovitijih blata u zemlji.

Banja Rusanda ima dugu tradiciju, zasnovanu na korišćenju lekovitih svojstava mineralnog blata (peloida) iz jezera Rusanda, koje se ubraja u najlekovitija blata u zemlji. U banji postoji i bušotina sa termalnom vodom, temperature 32°C. Lečenje se obavlja u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Melenci, uz saradnju sa Medicinskim centrom u Zrenjaninu i medicinskim fakultetima u Novom Sadu i Beogradu.

Rusanda banja Mapa

Rusanda Banja ponuda Smeštaja

Prev Next

Apartmani Stanković Rusanda

Banja Rusanda

Apartmani Stanković Rusanda

Stan se nalazi na glavnoj ulici u Melencima, na pola puta od centra naseljenog mesta i kruga Banje Rusande, na obali jezera Rusanda. Stan je opremljen trokrevetnim ležajevima, čajnom kuhinjom (osnovno...

Više informacija